zondag 1 april 2012

OPBOUWENDE KRITIEK

Een blogje alleen voor de insiders, minimaal elf knipogen om een zondagmiddag te beschrijven:

Twee schermen, twaalf lege krukken, vier Ajax-supporters. U kent het wel, een gemiddelde kroeg op de zondagmiddag, ergens in een plattelandsgemeente. Toch een situatie waarin je verwacht dat pils automatisch wordt aangevuld. Nog twee slokjes in het glas en hup hup het nieuwe glas ernaast, zeg maar.

Als dat niet lukt, heb je zin om de boel te verbouwen. En dan is het jammer als dat net twee maanden daarvoor al is gebeurd.

Toch zelf maar bestellen: een fluitje (Nee Jan, El Classico is geen bandje), twee vaasjes en een twee nichterige Lentebokjes. Vreselijk dat juist die twee laatste glazen steevast als eerste worden ingeschonken, rauwrandnagelkerels die moeten wachten  op witteboordenglaasjes op een voetje, het belang van tot tien tellen om de situatie niet te laten escaleren....

Straks de aflossing, zij een meester in het verwerken van een kater door een klein beetje opstandigheid, heerlijk, dat willen we niet missen. Maar bekijk het eens van hun kant: dat aanhoren van oeverloos gezwemel bij langzaam verschralend bier, hulde!!

Thx voor geinige zondagmiddag....










Geen opmerkingen:

Een reactie posten