maandag 23 april 2012

MODELLEN

Tuurlijk is het begrijpelijk dat een hippe mode-ontwerper zijn creaties niet op een volgevreten molenpaard wil tonen aan het grote publiek. Veel modellen zien er ook best meer dan appetijtelijk uit. Maar een klein deel van die modellen zijn toch echt eng, veel te dun. Vorige week zag ik een vlokje schrale modellen op TV, zo'n groepje met de biomassa van twee waterjuffers.

Vreselijk vind ik het, dat ge-imiteer van een wandelstok. Het nastreven van de lichaamsbouw van een murene. Simpelweg ontkennen dat McDonalds bestaat. Die onwetendheid van het genot van de eerste hap in een Big Mac, wat een gemis. Nooit eens een verkwikkende slok cola, maar elke dag tegen heug en meug een paar liter water. Meiden, water in die hoeveelheden is om heidebrandjes mee te blussen en niet voor het onderdrukken van het hongergevoel. Uitdrukkingsloos staren in de verte, hongerend dagdromen over 83 gram gemalen appel. Wat er dan nog ontbreekt zijn de vliegjes op de mondhoeken. Span er twee rollen prikkeldraad voor, neem een zwart wit foto en zie plots een affiche voor een film over de Goelag-archipel.

Irritatie aan de binnenzijde van de huid door het geschuur over het kale bot. Het najagen van een doorzichtig lichaam, onverantwoord. U bent vast op een druilerige dag wel eens per ongeluk op een slak gaan staan. Een snerpende krak en als u neerkijkt versnipperd kalk en ge-explodeerd snot. Ik wil u niet aanzetten te pas en te onpas iele modellen te gaan lopen vertrappelen. Maar ik heb de indruk dat de binnenzijde van zo'n uitgemergeld model behoorlijke overeenkomst vertoont met dat glibberende slakkensnot. Het desastreuze gevolg van een jarenlang dieet van kiwi-shakes. Ja, ja, het leven van een op en neer wandelend kledinghaakje gaat niet over rozen.

Dat bizarre ideaalbeeld van het vrouwenlijf gaat toch wel eens verdwijnen? Knokig voorzichtig vervangen door een klein beetje welving, ik hoop het nog mee te gaan maken.


NASCHRIFT:
Angstig te zien dat je als blogger schijnbaar nogal wat invloed kunt uitoefenen -). Twee weken na mijn blogje het volgende besluit van Vogue, toch niet de minste:

http://www.fashionscene.nl/fashion/nieuwtjes/2012/774280/vogue_verbiedt_te_jonge_of_te_dunne_modellen?visitorId=e39b30c0349401d73d7619a3661bd3d0




Geen opmerkingen:

Een reactie posten