zaterdag 31 maart 2012

EISENPAKKET VAN BOMMEL

PSV is in onderhandeling met Van Bommel. Op zich is dat niet zo vreemd: elke club maakt wel eens de fout een vedette uit het verleden terug te willen halen. Over het algemeen leidt dat niet tot succes en nu we het toch over voetbal hebben: dat is logisch. Een oude speler keert immers pas weer terug op de Nederlandse velden als de geldkraan in het buitenland wordt dicht gedraaid. Typerend is dat Van Bommel nog even het voorstel van AC Milaan afwacht, maar als dat tegenvalt, zal Mark zich vast wel op de Herdgang melden. Op bestelling de clubliefde laten aanwakkeren, tegenwoordig helaas de mooiste voetbaltruc van de moderne prof.

Als compensatie voor het financiele stapje terug, de aanvullende eis dat Van Gaal geen trainer zou mogen worden. Gezien het huidige spelersmateriaal zou Louis de Eindhovenaren lachend kampioen maken. Je verwacht daarom een perscommuniqué van het bestuur: Van Bommel niet haalbaar. Een speler van AC Milaan die het bestuur van PSV de les leest, een ouderwetse oorvijg is op zijn plaats, subiet afbreken die onderhandelingen! Toch stuitend zo'n bestuur dat zich laat kleineren en de gesprekken gewoon doorgang laat vinden.

Ik vrees dat Mark nu niet meer te houden is en dat er momenteel een scala aan aanvullende eisen wordt geformuleerd. Wat kunnen we zoal verwachten? Mark heeft een spuughekel aan culthelden in het sponsorhome: die jongens van Van de Kerkhof, verbannen naar Helmond Sport! Een middenvelder met sluik haar, Van Bommel is van mening dat dat ten koste gaat van het scorend vermogen van de spitsen: Toivonen naar het tweede team, toch lekker een concurrent minder. Het veld moet glad en egaal zijn, voor de zekerheid Van der Kuylen maar afvoeren van de topscoorderslijst? Zucht, Mark.

Tot op heden zegt het PSV - bestuur 'Ja en amen', zoals rechtgeaard Brabanders betaamt, maar hoe gek mag Van Bommel het maken? Die Wijnaldum is die niet veel te snel voor zo'n middenveld? Sinds de prachtige rushes van Emanuelson is ook de trainer van AC Milan van mening dat een beetje loopvermogen helemaal niet zo gek is. Wijzen waar verdedigend de gaten vallen, van Bommel is er een meester in. Maar iemand die de gaten op het middenveld daadwerkelijk ook nog dicht loopt, daar heb je pas echt wat aan. Ja, die Wijnaldum, een gevaarlijk mannetje, die kan het beste maar verhuurd worden. Past zo'n speler niet bij Feyenoord?

Die sponsor, dat Philips, zo'n bedrijf heeft toch wel een heel grote invloed op de club. Een andere sponsor moet zo gevonden zijn. "Curl Activator, Tom Sebastian", dat past toch ook makkelijk op de borst? Fortuna Sittard, de laatste jaren weliswaar op sterven na dood en weinig resultaten geboekt, maar zo'n club hoort gewoon in de Eredivisie. Dat moet echt even geregeld worden. Van Marwijk moet trainer worden, dat is duidelijk. Als Bert ook maar overweegt Mark een keer te passeren, mag hij gewoon een maand de kleinkinderen niet zien. Van Bommel tot 2020, ze zullen dan zo'n beetje gaan puberen, in de basis. Het Eindhovense gemeentebestuur dat slechts een schijntje over had voor het prachtige veld? Wat is dat voor gekruidenier: aftreden met die handel. En zo niet, verplaatst Mark eigenhandig het stadion naar Spanje, daar kijkt de overheid niet op een miljoentje meer of minder.

PSV zal toch wel een keer de handrem aantrekken? Er is toch geen club die ingaat op ongebreidelde eisenpakketen? Of slaapt Mark tegenwoordig onder een rood-wit-blauw dekbed van Chivas Guadalajara?








Geen opmerkingen:

Een reactie posten